У Києві стартував новий культурний проект «Завтра-Різдво». ФОТО

Справжню фестивалію підготували до зимових свят працівники столичного музею Івана Гончара до століття з дня народження засновника закладу. Це фестиваль, в якому зібрали народних майстрів, музик і письменників, щоб показати українцям, як треба готуватися до Різдва.

Майстер-класи, виставки, виступи українських гуртів чекатимуть на відвідувачів протягом феєрії. А для початку тут на ярмарку пропонують відвідувачам придбати етнічні подарунки.

Пренко

Нащубський

Одна з особливостей проекту «Завтра — Різдво» — величезна кількість майстер-класів. Їх можуть відвідувати всі охочі. Тут навчатимуть вирізати витинанки, різьбити по дереву, вишивати, плести з соломи, а також куховарити. Так, в рамках акції «12 страв до Різдва» Ніна Матвієнко зварить кутю, музиканти гурту «Гайдамаки» приготують «Щуку по-гайдамацьки». Першими серед зірок на відкритті проекту свою фірмову страву — плацинди з гарбузом приготували письменники брати Капранови.

Дмитро Капранов, письменник: «Плацинда — це наша бесарабська страва. Вона робиться з тіста, з гарбузом. Її роблять краще чоловіки, можна її робити з яблуком і сиром».

Петро Гончар, директор музею Івана Гончара: «Традиції — це виписаний закон не депутатами, а людьми. Це історія народу, от ми за цими традиціями і намагаємося робити свої свята».

Проект «Різдво-завтра» триватиме протягом зимових свят аж до Водохреща 19 січня.

Текст – 5 канал
Світлини – Богдан Пошивайло, Анатолій Заїка, Катерина Качур

Share Button

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відгуки
Опитування

Ви писали писанки цього року?

Результати