Справжню фестивалію підготували до зимових свят працівники столичного музею Івана Гончара до століття з дня народження засновника закладу. Це фестиваль, в якому зібрали народних майстрів, музик і письменників, щоб показати українцям, як треба готуватися до Різдва.
Майстер-класи, виставки, виступи українських гуртів чекатимуть на відвідувачів протягом феєрії. А для початку тут на ярмарку пропонують відвідувачам придбати етнічні подарунки.
Одна з особливостей проекту «Завтра — Різдво» — величезна кількість майстер-класів. Їх можуть відвідувати всі охочі. Тут навчатимуть вирізати витинанки, різьбити по дереву, вишивати, плести з соломи, а також куховарити. Так, в рамках акції «12 страв до Різдва» Ніна Матвієнко зварить кутю, музиканти гурту «Гайдамаки» приготують «Щуку по-гайдамацьки». Першими серед зірок на відкритті проекту свою фірмову страву — плацинди з гарбузом приготували письменники брати Капранови.
Дмитро Капранов, письменник: «Плацинда — це наша бесарабська страва. Вона робиться з тіста, з гарбузом. Її роблять краще чоловіки, можна її робити з яблуком і сиром».
Петро Гончар, директор музею Івана Гончара: «Традиції — це виписаний закон не депутатами, а людьми. Це історія народу, от ми за цими традиціями і намагаємося робити свої свята».
Проект «Різдво-завтра» триватиме протягом зимових свят аж до Водохреща 19 січня.
Текст – 5 канал
Світлини – Богдан Пошивайло, Анатолій Заїка, Катерина Качур