Шукаємо волонтерів на проведення дійства “Весілля свічки” в Музеї Івана Гончара

07 вересня 2015 о 16:20 | Новини музею, Події

Потрібні волонтери – завзяті дівчата та парубки на проведення цікавого і незабутнього обрядодійства “Весілля свічки” в НЦНК «Музей Івана Гончара» 12 вересня!

Волонтери допомагатимуть гостям орієнтуватись на території фестивалю, будуть супроводжувати гурти, братимуть участь у відтворенні старовинного дійства та матимуть змогу навчитись готувати справжню українську їжу!

Український одяг вітається!

Якщо Ви зацікавлені у волонтерстві, надайте контактні дані за телефоном 050-720-88-15 (Мілена) або на електронну скриньку: honchar_museum@ukr.net до 11 вересня. Отримати детальну інформацію можна також за телефоном: 067 788 26 04 (пані Галина Олійник, організатор).

Про саме свято: до XVII століття на Семена Стовпника (14 вересня) колись святкували Новий рік, а саме – «Свіччине весілля». А в стародавньому Києві в цей час, на Контрактовій площі, у світлі багаття та смолоскипів, збиралися всі цехові майстри. Кожен цех демонстрував своє професійне вміння під звуки обрядових пісень та власних традиційних гімнів. Забава тривала цілу ніч.

Для молоді цей час був особливим, бо вже минуло тепле літо, а отже і «Вулиця», і розпочинався період вечорниць. В давнину парубки та дівчата винаймали хату для їх проведення. А ми пропонуємо, якщо Ви ще не знайшли собі пару, зустріти її на наших вечорницях на затишному подвір’ї Музею.

Share Button

Один відгук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відгуки
Опитування

Ви писали писанки цього року?

Результати