Майстер-клас із виготовлення листівок в японській техніці “ошібана” – 2

7 червня 2014 о 12:00 |

Оскільки виявилося багато бажаючих на майстер-клас із виготовлення листівок в японській техніці ошібана (пресована флористика), який відбудеться 6 червня о 19:00 в Музеї Івана Гончара (Лаврська 19), то Українсько-Японський Центр НТУУ “КПІ” організовує додатковий майстер-клас! І так, чи є бажаючі прийняти участь у майстер-класі з ошібана 7 червня (сб) о 12:00?

Записуйтесь за телефоном: 050 290 17 31

Мистецтво ошібана (буквально – засушена квітка) сягає своїми витоками в середні віки. Ошібана була обов’язковою складовою у навчанні воїнів – самураїв (крім володіння зброєю і написання ієрогліфів). Їх завданням було в момент творчості навчитися перебувати в стані повної присутності (тут і зараз). Картина із сухоцвітів, зроблена руками майстра, була ключем для учня, котрий обрав цей шлях.

Сучасний живопис із сухоцвітів більше відома як пресована флористика. Зібрані рослини сушать під пресом (звідси – пресована флористика), стежать за тим, щоб рослина максимально зберігала свій природний колір і форму.
Ошібана вже давно перестала бути тільки японською творчістю. Сьогодні живопис із сухоцвітів – захоплення багатьох людей і на Сході, і на Заході, і на американському континенті.

Важко описати той стан, коли входиш в кімнату, заповнену рослинами… Стан насолоди, задоволення, спокою…
Працюючи з висушеними під пресом квітами і створюючи видумані листівки, картини, панно, ми, в першу чергу, згадуємо, що всі ми діти природи. Це чудовий спосіб виразити свою любов друзям і близьким. І найцінніше – створення квіткових картин сприяє збереженню гармонії в сім’ї.

Share Button

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відгуки
Опитування

Ви писали писанки цього року?

Результати