У Львові відбудеться показ фільму про країну з найкоротшою історією

14 березня у Львові покажуть документальний фільм «Срібна Земля», який розповідає про Карпатську Україну – державу, що проіснувала як автономія лише кілька місяців, а як держава – кілька днів.

«Срібна Земля» – це український документальний фільм 2012 року, поставлений режисером Тарасом Химичем, композитором Любомиром Соломченком і продюсером Тарасом Чолієм. Він є ґрунтовним дослідженням історії Закарпаття періоду 1919–1939 років.

«Ми хотіли, щоб цей фільм став посвятою тим людям, котрі в 20-х і 30-х жили, творили, любили цю землю, а потім за неї боролись і гинули. Ми хочемо, щоб цей фільм став пам’ятником і тим, чия доля була трагічна, чиїх могил немає, тим кого не дочекались вдома. Августин Волошин, Михайло Колодзінський, Зенон Коссак, Олександр Блистів, сотні і тисячі галичан, волинян і закарпатців, котрі боронили свої переконання і цей край, і згодом впали в бою, чи були закатовані і розстріляні таємно, тим багатьом, про кого сьогодні невідомо», – розповів продюсер фільму Тарас Чолій.

Зазначимо, «Срібна Земля» продовжує серію документальних стрічок про історію України. Попереднім проектом є фільм «Золотий вересень. Хроніка Галичини 1939–1941» (2010 рік).

Загалом, для створення фільму було опитано понад 20 людей, декого з них уже немає в живих, але їхні спогади будуть завжди важливим документом нашої історії.

Показ фільму «Срібна земля» також пройде ще і в Пустомитах та Сокалі.

zik.uapedagog.net.ua (фото)

Share Button

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відгуки
Опитування

Ви писали писанки цього року?

Результати