Презентація поетичної збірки Ярки Богач (Вашингтон, США) «Чуєш птаху?.. Це я»

20 April 2012 о 20:00 |

10 травня 2012 року о 17:00 в Національному центрі народної культури «Музей Івана Гончара» відбудеться презентація поетичної збірки Ярки Богач (Вашингтон, США) під назвою «Чуєш птаху?.. Це я». Вхід вільний.

Дебютна поетична збірка випускниці Національного університету «Львівська політехніка» Ярки Богач – літературний псевдонім Ярослави Гарт побачила світ 2012 року у видавництві «Каменяр».

Цікава і незвичайна доля поетеси. Закінчивши в 1990-х роках архітектурний факультет Львівської політехніки, вона в подальшому присвятила себе літературі та перекладам. За сприяння фонду Сороса Ярослава Гарт невдовзі закінчила факультет інформатики і книжкової справи Техаського університету США. Там і мешкає з двома доньками і чоловіком. Працює перекладачем.

У вступному слові до книги головний редактор Української служби радіостанції «Голос Америки» Роман Ференцович пише: «Ви вирішили втекти від буденності і взяли в руки збірку поезій невідомої авторки, львів’янки Ярки Богач. Видно, ви належите до тих людей, які мають природжену потребу краси, зокрема краси поетичного слова».

У поетичному доробку «Чуєш птаху?.. Це я» читач натрапить на справжні поетичні відкриття, цілком довершені як для дебюту віршотворення. Тут не домінує надумане маніпулювання метафорами й епітетами, оскільки «око і душу» отримує авторське чуття внутрішніх просторів особистості, обриси яких чітко проступають у живому слові авторки. Саме із звичного й усталеного поетеса виловлює зерно істини, без якого бідніє людська сутність.

Поетична збірка присвячена пам’яті відомої архітекторки Ірени Срібної, дрогобичанки, котра, як і Ярка Богач, жила і працювала далеко від Батьківщини, але завжди залишалася вірною рідній землі.

Довідка: 044-280-52-10, 362-44-62

Share Button

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відгуки
Опитування

Ви писали писанки цього року?

Результати