Презентація видання «Традиційне вбрання українців. Том ІІ. Полісся. Карпати»

17 січня 2012 о 17:00 |

17 січня 2012 року о 17:00 видавництво «Балтія-Друк» спільно з Національним центром народної культури «Музей Івана Гончара» проводить презентацію нового ілюстрованого видання «Традиційне вбрання українців. Том ІІ. Полісся. Карпати».

Книга, укладачем і автором якої є відомий етнолог, кандидат історичних наук Оксана Юліївна Косміна, продовжує знайомити читача з українським традиційним одягом і присвячена яскравому, строкатому вбранню бойків, лемків, гуцулів, буковинців, закарпатців та поліщуків. Як і в першому томі, унікальною є ілюстративна добірка видання, підготовлена автором разом з творчим колективом видавництва «Балтія-Друк». Це – більше 100 зразків традиційних комплексів автентичного одягу, а також антикварних прикрас та аксесуарів з 22 музейних і приватних колекцій України. Видання містить резюме англійською мовою, що дає можливість й іноземним читачам ознайомитись з вишуканими строями українців.

Гості і учасники презентації матимуть змогу на власні очі побачити і навіть доторкнутись до вишуканих шат наших пращурів, адже саме у цей час у приміщенні Музею Гончара, який спільно з видавництвом «Балтія-Друк» проводить презентацію нового видання, проходитиме вистава українського святкового зимового вбрання.

Під час презентації відбудуться ще два святкові заходи:

  • демонстраційний показ (дефіле моделей) традиційних українських строїв,
  • майстер-клас з вив’язування жіночих головних уборів.

До обговорення нового видання запрошено відомих вчених, культурних діячів, журналістів.

Презентація відбудеться у приміщенні НЦНК «Музей Івана Гончара»

Вхід вільний!

Share Button

2 відгуків

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відгуки
Опитування

Ви писали писанки цього року?

Результати