Музейний дизайн для Берліна і з Берліна. Зустріч з Александром Шварцом (Німеччина) (ВІДЕО)

В рамках паралельної лекційної програми до проекту «Динамічний музей» Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» за підтримки Goethe-Institut в Україні відбулась зустріч з Александром Шварцом.

Александер Шварц – берлінський архітектор, креативний директор і партнер архітектурного бюро David Chipperfield Architects Berlin. Керівник відомих музейних архітектурних проектів, зокрема, Нового музею та галереї Джеймса Саймона на Музейному острові в Берліні, музею сучасної літератури в Марбаху та музею Фолькванг в Есені. Викладає в університеті Баухауз у Веймарі.

Александер Шварц розповів про історію музейної будівлі, про старі та нові підходи до архітектури музею, про те, як колекція музею визначає його архітектуру, адже, за його власним висловом, «значно легше будувати для музею з колекцією, аніж для музею без колекції». З лекції також можна дізнатися про низку музейних проектів, створених архітектурною компанією Девід Чипперфілд для  Берліна – постійно мінливого міста, а також про музейні проекти для інших країн чи інших часів – від малесеньких сучасних музеїв у пустелі Судану до реставрації знаменитої модерністської будівлі Нової галереї Міса ван дер Рое в Берліні. Зустріч відбулась 25 вересня 2013 р. в Національному художньому музеї України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *