Семінар 2. Музеї і освіта дорослих: Крок назустріч один одному. Ольга Агапова (Санкт-Петербург)

25 листопада 2013 о 12:12 | Анонси, Семінари

5-6 грудня 2013 року з 10 до 18 год. запрошуємо в Національний центр народної культури «Музей Івана Гончара» на семінар Ольги Агапової (Санкт-Петербург) “Музеї і освіта дорослих: Крок назустріч один одному”.

Під час дводенного семінару, який проходить в інтерактивному форматі, учасники ознайомляться і засвоять на практиці інтерактивні творчі методи роботи з відвідувачами різного віку; обговорять проблеми освіти в музеї та можливі шляхи їх вирішення, сформують власне бачення сучасного музею, що здійснює освітні програми, на основі сучасної концепції і принципів освіти дорослих.

Програма семінару охоплює розгляд таких тем як особливості дорослої людини в процесі навчання в музеї; «груповий портрет у музейному інтер’єрі»: соціальні, психологічні та вікові особливості відвідувача музею; чому навчаються дорослі в сучасному музеї; способи активного використання експозиції музею для різних цільових груп.

На семінарі передбачено такі види практичної роботи як розробка проектних ідей на основі інтерактивних технологій в музеї; сучасні підходи до освіти в музеї: приклади з практики та досвід учасників семінару; проектний підхід як інструмент впровадження ідей освіти в діяльність музею; розробка проектних ідей на прикладі міні-проектів та презентація результатів групової роботи.

Ольга Агапова – народилася в Ленінграді. Випускниця філологічного факультету Санкт-Петербурзького державного університету. Кандидат педагогічних наук.
Експерт-консультант у сфері освіти дорослих, сертифікований ICTA-коуч, координатор низки міжнародних проектів, у тому числі європейських проектів «За пределами Скуки, Пыли и Ветхости: Музеи как пространство обучения на протяжении всей жизни для межкультурного диалога», «Музеи как пространство образования на протяжении всей жизни для межкультурного диалога». Керувала представництвом німецької асоціації народних університетів (dvv international, Bonn). В якості тренера, модератора і експерта брала участь в освітніх програмах в Білорусії, Україні, Молдові, Грузії, Узбекистані та інших країнах. Професійні інтереси: теорія, практика, сучасні технології та методика навчання дорослих, міжнародне співробітництво у сфері освіти і культури.

Семінар – російською мовою.

Обов’язкова умова – можливість і бажання бути активно присутнім на занятті від початку до кінця два дні – 5-6 грудня з 10 до 18 год.

Семінар відбудеться в рамках навчальної програми проекту «Актуальний Музей: стратегія динамічного розвитку» за підтримки Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України».

ПОПЕРЕДНЯ РЕЄСТРАЦІЯ І ОТРИМАННЯ ВІД ОРГКОМІТЕТУ ПИСЬМОВОГО ПІДТВЕРДЖЕННЯ НА УЧАСТЬ ОБОВ’ЯЗКОВІ: на семінар формується група учасників до 25 осіб. Перевага надається музейним працівникам, котрі безпосередньо працюють у сфері, тема якої розглядається на семінарі чи тренінгу.

honchar_museum@ukr.net /(044)360-90-77, (067)737-5347

Seminar_Agapova_5-6.2013_1Seminar_Agapova_5-6.2-13_2

 

 

 

 

 

Відео

1-й день

2-й день

2 відгуків

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *