Музеї у русі? Лекція Дітера Богнера (Відень, Австрія) (ВІДЕО)

В рамках паралельної лекційної програми до проекту «Динамічний музей» Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» відбулась зустріч з Дітером Богнером.

Дітер Богнер –  дослідник сучасного мистецтва та архітектури, експерт у галузі музейного проектування, маркетингу і музейного PR, куратор виставок, доцент Інституту мистецтвознавства Віденського університету, голова правління приватного фонду Фрідріха і Ліліан Кіслер (Відень, Австрія), член ради Нового музею сучасного мистецтва в Нью-Йорку (США), співавтор створення або реконструкції багатьох всесвітньовідомих музеїв, зокрема, Пауля Клеє в Берні (Швейцарія), музейного кварталу у Відні та музею в Зальцбурзі (Австрія), «Мистецького Арсеналу» в Києві. Зустріч відбулась 1 липня 2013р.

Лекція присвячена рухові як важливій складовій сутності музею. В очах громадськості музеї досі зберігають імідж статичних і незмінних. Таке враження створюється передусім через так звані “постійні” експозиції. “Рух”, натомість, залишається на другому плані. Таким чином, феномену руху у всій його складності, що визначає музей з точки зору простору і часу, приділяється недостатня увага. Але в дійсності музей являє собою складне поєднання психологічних, інтелектуальних, фізичних, логістичних та технічних рухів. Всі ці матеріальні та нематеріальні явища більш чи менш тісно пов’язані між собою, і саме вони визначають або обмежують можливості, впливають на рішення, викликають позитивні або негативні емоції, формують поведінку та визначають процеси комунікації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *