Потенціал музею

Нині Музей Івана Гончара перебуває у стані трансформації в сучасну самодостатню модель відповідно до світових стандартів, тенденцій розвитку музейної сфери й економічного клімату. Започатковано нові програми (виставкові, освітні, навчальні, наукові, зокрема Дискусійний Клуб та Лекторій), збільшено інфраструктуру (відкрито галерею для арт-проектів та музейну крамницю, засновано дитячу школу мистецтв, введено піклувальну раду).

Проводиться внутрішній і зовнішній аналіз діяльності музею (програмний та інституційний маркетинг), комплексне анкетування різних цільових груп. Зміцнюється міжнародне партнерство (проекти з ЄС та США). Вживаються заходи із розвитку людських ресурсів через оптимізацію структури музею, поліпшення умов праці та підвищення кваліфікації працівників. Ведеться робота із стратегічного планування.

Музей має оптимальні людські ресурси (понад 70 осіб) і матеріально-технічну базу (розташована в центрі історична будівля з великим подвір’ям, 10 експозиційними залами на першому поверсі, офісним приміщенням, фондосховищем та потенційним виставковим простором на другому поверсі, сучасним технічним обладнанням). Утім, все це підлягає модернізації для розширення діяльності музею, покращення середовища для колекцій і відвідувачів, впровадження нових програм та ефективного партнерства, впливу на розвиток музейної сфери країни загалом виходячи із тенденцій ХХІ ст.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *