Лекція-дискусія 9. Що музеї можуть зробити для суспільства у час кризи?

03 червня 2014 о 13:33 | Анонси, Лекції

6 червня 2014 року з 15 до 18 год в Одеському муніципальному музеї особистих колекцій ім. О.В. Блещунова (м.Одеса, вул. Польська, 19) відбудеться лекція-дискусія Елейн Ґуріан (Арлінґтон, США) “Що музеї можуть зробити для суспільства у час кризи?”. Лекція відбудеться в рамках проекту Музею Івана Гончара «Актуальний Музей: стратегія динамічного розвитку» (проект «Динамічний музей» Фонду «Розвиток України»).

На зустрічі буде розглянено приклади дій музеїв США в екстремальних ситуаціях, зокрема надання своїх приміщень для проведення занять і навчань там, де затоплені будівлі, притулку людей зі зруйнованих помешкань, психіатричної допомоги жертвам стихій, зміна режиму роботи музею, виходячи із ситуації, що склалася, і т.п. – у сфері служіння громадам.

На лекції також проаналізується практика зміни експозицій як реакція на сучасні умови, надання місця для зустрічі експертів (у тому числі політиків), створення змінних зон у межах виставок для відображення новин і свіжих ідей, запровадження «дошок зворотнього зв’язку» для письмових обговорень і дискусій.

Учасники заходу обговорять свої успішні практики, проблеми та загрози, що стоять перед музеями сьогодні в Україні, поділяться власним досвідом і випрацюють можливі та реальні дієві кроки назустріч своїм громадам.

Лекція – англійською мовою з послідовним перекладом.

ВХІД ВІЛЬНИЙ. ПОПЕРЕДНЯ РЕЄСТРАЦІЯ:
(048)729-91-04, 722-10-81 (066)749-07-51 / bleschunov@rambler.ru

Довідка

Seminar_Gurian_3-4.06.2014_2Елейн Ґуріан – музейний експерт, лектор і тренер, викладач музеології у США, Швеції, Аргентині, Великобританії та Італії. Автор книги «Цивілізуючи музей».

Консультант низки музеїв світу, зокрема Museum of the City of London (Велика Британія), The Exploratorium (Сан-Франциско), Royal BC Museum (Канада), Museum of the Resistance (Домініканська Республіка), Powerhouse Museum (Австралія), National Discovery Museum (Таїланд), Jewish Museum (Німеччина), Te Papa (Нова Зеландія), Museum of World Cultures (Швеція), Dubai Municipality Children’s Museum (ОАЕ). Фулбрайтівський стипендіат. Лауреат престижної музейної премії Американської Асоціації Музеїв. Була президентом асоціації незалежних музейних консультантів «Museum Group», віце-президентом і членом правління Американської Асоціації Музеїв, віце-президентом Комітету ІКОМ США. Працювала заступником директора Меморіального музею Голокосту та Національного музею американських індіанців у Вашингтоні, заступником Секретаря Смітсонівського інституту. 16 років була директором виставкового центру Бостонського дитячого музею.

ВИДИВОрепортаж

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *